MENGENAI SAYA

My photo
Pengasas Rawatan Alternatif Qalbun Rahmah. Pengamal kaedah rawatan alternatif fizikal dan spiritual. 09-9554930 / 019-9123963 (HOT LINE) / 012-9561020 Email : qalbunrahmah@yahoo.com

Monday, February 20, 2017

Permata Mistik Teras Menang@Laka

Kayu Laka atau Kayu Menang sememangnya digemari oleh sesetengah peminat teras kayu yang terpilih. Ini disebabkan sifat kayu ini yang cantik dan bermistik serta amat payah dijumpai lebih-lebih lagi pada bahagian terasnya. Kayu Menang yang keadaannya dijumpai dalam teras kayu yang mati dianggap kayu yang memakan kayu dan ianya dapat hidup dalam keadaan kayu mati disekelilingnya (Kayu Menang Kayu)..

Pendapat sesetengah pihak menganggap khasiat mistik ini pada teras kayunya yang membawa tuah pada sipemakainya yang bersifat melawan arus air dan tidak berganjak dari tempatnya..Seiring dengan nama kayu menang ianya juga dikenali dengan nama Kayu Laka/Teras Lako ataupun Kayu Melaka.

Berikut ini adalah beberapa manfaat kayu menang dengan izin Allah :

1. Pada zaman dahulu kayu menang digunakan sebagai salah satu bahan bangunan. Kayu menang dipercayai insyaAllah boleh membawa keberuntungan untuk pemilik rumah dan anggota keluarganya.
2. Kayu menang dipercayai boleh membawa keberuntungan bagi pedagang atau orang yang menjalankan bisnes. Kayu ini harus dibawa pergi kemanapun karena boleh melancarkan urusan dagang atau bisnes orang yang memilikinya.
3. Manfaat kayu menang dipercayai boleh menolak berbagai hal yang negatif dalam kehidupan. Kayu menang yang dimiliki dan dirawat dipercayai sebagai salah satu ikhtiar penolak bala.
4. Kayu menang juga dipercayai sebagai salah satu alat untuk meningkatkan rasa percaya diri bagi pemiliknya. Hal ini akan membuat pemiliknya merasa memiliki wibawa yang besar, dihormati dan mendapatkan posisi yang penting dalam berbagai pekerjaan.
5. Pada zaman dahulu manfaat kayu menang digunakan sebagai bahan untuk membuat perlengkapan dayung. Dayung perahu yang berasal dari kayu menang dipercayai boleh membuat orang yang berada di atas perahu selamat, terhindar dari berbagai bahaya dan membawa rasa keberanian yang tinggi.
6. Kayu menang boleh dijadikan sebagai teman perjalanan. Khasiat kayu menang dipercaya boleh meningkatkan keberanian, menghindarkan diri dari berbagai musibah dan membuat pemiliknya bisa selamat sampai tujuan.
7. Kayu menang  dapat meningkatkan aura. Aura orang yang memiliki kayu menang akan terlihat lebih kuat, penuh dengan semangat, kebaikan, memberikan daya tarik mistik dan selalu diberikan keberuntungan.
8. Manfaat kayu menang juga boleh  membuat pemiliknya mendapatkan jodoh sesuai dengan keinginannya. Banyak manfaat yang boleh dirasakan oleh pemilik kayu menang salah satunya adalah boleh mendapatkan jodoh sesuai dengan keinginan hatinya.
9. Kayu menang  dikatakan membuat seseorang menjadi lebih halus dan semua pendapatnya akan diikuti karana dipandang memiliki tujuan yang baik.
(manfaat.co.id/manfaat-kayu-menang)

Peringatan !!!!

Sebagai seorang Islam kita janganlah meletakkan kuasa makhluk melebihi kuasa Allah swt. Anggaplah ini sebagai suatu usaha dan ikhtiar yang dikurniakan oleh Allah swt pada alam ini. Sesungguhnya Allah menjadikan alam ini khusus untuk manusia tetapi Allah menjadikan manusia untuk akhirat. Wallahuakalam.


HUBUNGI  MASTER KI (TOK KI) UNTUK  MAKLUMAT  LANJUT  DI TALIAN :    

(  09-9554930 (R)  /  012-9561020 /  019-9123963 - Hot Line )  
( Masa urusan 9.00 pagi sehingga 9.00 malam )   

Sila sms@wassap sebelum call !!!  

Akaun Bank Untuk Urusan Bank In @ Transfer ke Qalbun Rahmah  

ZAKIMAN BIN ZAKARIA Email : qalbunrahmah@yahoo.com  

Maybank         ( 1530 5616 5316 )   

Bank Islam      ( 0604 6020 0361 34 )   

Cimb               ( 7051 3142 37 )   

AgroBank        ( 100 670 100000 5883 )  

Bsn                  (  07104 41 80135553 7 ) 


***Berusaha, Berdoa dan Bertawakkal***No comments: